Tasting Food and Table Manners
Autor: Marijana Ivošević, 16. 6. 2021.
U razdoblju od 6. svibnja – 27. svibnja 2021. učenici 5. r. su bili kuhari, pekari, kušači i ocjenjivači hrane, a učenici 7. r. istraživali su i predstavljali bonton za stolom. Učenici 5. a i b razreda svojim su svojim predstavljenim posebnim sastojcima, procedurama pripreme i kulinarskim umijećima u pripremi slanih i slatkih delikatesa potaknuli nepce svojih razrednih prijatelja (i gostiju studenata u 5. b) na opis okusa i teksture kušanoga na engleskom jeziku. Uz to, u 5. b prijatelji kušači su davali ocjene i njima glasovali za najuspješnijeg kuhara. Čestitamo Domagoju Kardošu! https://read.bookcreator.com/H3J7UQeyi8QGUp53sgABBNsOjUt2 https://read.bookcreator.com/mV0Z_26_-HRWNRxvx14jjvAo1KntzST_agCbb0ozS6o/gkwv8OGBTeuj3FYDSg_8Yw *Pogledajte kako je 7. c prošle godine kuhao i pekao slavonsku tradicionalnu slatku i slanu hranu, kao i slastice europskih partnera iz eTwinning projekta “Europe is mine!”. https://view.genial.ly/5ef4ab2237aeac0d6f1bab64/interactive-image-video-recipes Učenici svakog 7. razreda u svibnju 2021. su proučili i predstavili razredu pravila ponašanja za stolom te ih pretočili u e-knjigu. https://read.bookcreator.com/_6_F506MRecI-RJvfDBg2bKtiLutlbeLrEGlGswMKZs/bGnveifnQlWe8moiDO1lXQ https://read.bookcreator.com/jmJC8z6hdA5YZPcDiRM_RjPXToBiSHO 19a19S1uHWsw/RkeZOoCERP-TjzL8qKmGqQ https://read.bookcreator.com/jmJC8z6hdA5YZPcDiRM_RjPXToBiSHO
PODRŠKA UČENICIMA I RODITELJIMA