preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Mladost" Osijek

vijesti

Vizija koja traje 25 -tu godinu

Autor: Ana Martinčević, Marijana Ivošević, 11. 12. 2017. 15:16

U organizaciji Osnovne  škole  „Mladost“, Osijek, Udruge matematičara Osijek i Odjela za matematiku Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku i ove školske godine u prostorijama Osnovne škole "Mladost" Osijek, Sjenjak 7, Osijek, 8.prosinca 2017. održava se već  tradicionalna 25. Zimska matematička škola za učenike osnovnih  škola. Predavači su nastavnici zaposleni u osnovnim  školama naše županije.

Predavanja i radionice obuhvaćaju  široki spektar tema od zabavnih do vrlo zahtjevnih sadržaja, a koje ciljano potiču razvoj matematičkih kompetencija i vještina uz korištenje informacijskih i komunikacijskih tehnologija (IKT).

Moto ovogodišnje 25. Zimske matematičke škole je :

„Matematika je ključ i vrata znanosti.“ Roger Bacon 

POST.HR

ALBUM

[više]

24. Zimska matematička škola za učenike osnovnih škola

Autor: Blanka Cikovac, 26. 12. 2016. 10:57

U organizaciji Osnovne  škole  „Mladost“, Osijek, Udruge matematičara Osijek i Odjela za matematiku Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku i ove školske godine u prostorijama Osnovne  škole "Mladost", Sjenjak 7, Osijek, 29.prosinca 2016. održava se već  tradicionalna 24. Zimska matematička škola za učenike osnovnih  škola.
Zimska matematička  škola za učenike osnovnih  škola središnje je mjesto okupljanja najvrsnijih učenika osnovnih  škola te predstavlja prirodan most suradnje osnovnih  škola, strukovne udruge i osječke akademske zajednice.  U  radu sudjeluju najvrsniji učenici od četvrtog  do osmog razreda osnovnih  škola.
 
Predavači su nastavnici zaposleni u osnovnim  školama grada Osijeka, Josipovca i Sarvaša i  studenti zagrebačkog PMF-a..

[više]

23. Zimska matematička škola za učenike osnovnih škola

Autor: Ana Martinčević, Marijana Ivošević, 29. 12. 2015. 22:18

U organizaciji Osnovne  škole  „Mladost“,Osijek, Udruge matematičara Osijek i
Odjela za matematiku Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku i ove
 školske godine u prostorijama Osnovne  škole "Mladost", Sjenjak 7, Osijek,
29.prosinca 2015. održana je već  tradicionalna 23. Zimska matematička
škola za učenike osnovnih  škola.

Matematika nikad ne vara.
Samo su u matematici računi uvijek čisti. (Zdravko Kurnik)

Zimska matematička škola za učenike osnovnih  škola odvija se pod
voditeljstvom Ane Martinčević, profesorice matematike i fizike te Goranke Janjić,
učiteljice razredne nastave u Osnovnoj  školi  „Mladost“, ravnatelja Josipa Jukića, te  predsjednika Udruge matematičara Osijek, Kristiana Saboa .

ALBUM

DNEVNIK 29.12.2015. Osječka televizija 

[više]

23. Zimska matematička škola za učenike osnovnih škola

Autor: Ana Martinčević, Marijana Ivošević, 15. 12. 2015. 22:09

U organizaciji Osnovne  škole  „Mladost“,Osijek, Udruge matematičara Osijek i
Odjela za matematiku Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku i ove
 školske godine u prostorijama Osnovne  škole "Mladost", Sjenjak 7, Osijek,
29.prosinca 2015. održava se već  tradicionalna 23. Zimska matematička
škola za učenike osnovnih  škola.

Matematika nikad ne vara.
Samo su u matematici računi uvijek čisti. (Zdravko Kurnik)

Zimska matematička škola za učenike osnovnih  škola odvija se pod
voditeljstvom Ane Martinčević, profesorice matematike i fizike te Goranke Janjić,
učiteljice razredne nastave u Osnovnoj  školi  „Mladost“, ravnatelja Josipa Jukića, te  predsjednika Udruge matematičara Osijek, Kristiana Saboa .

[više]

22. Zimska škola matematike

Autor: Ana Martinčević, 17. 1. 2015. 18:21

Suština matematike je u njezinoj vječnoj mladosti. Moto je ovogodišnje, 22. Zimske škole matematike za učenike osnovnih škola, održane 7. i 8.siječnja 2015. u OŠ „Mladost“, u organizaciji te škole, Udruge matematičara Osijek i Odjela za matematiku Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera. Zimska škola matematike održava se za učenike od 4.-8.r osnovne škole.

[više]

Osvrt na 21. Zimsku školu matematike za učenike osnovnih škola

Autor: Brankica Majdiš, 14. 1. 2014. 10:46

U organizaciji Osnovne  škole  „Mladost“, Osijek, Udruge matematičara Osijek i Odjela za matematiku Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku i ove je školske godine  8. i 9. siječnja 2014. održana 21. Zimska škola matematike za učenike osnovnih  škola sa šireg prostora grada Osijeka.

Zimska škola matematike tradicionalna je manifestacija koja se, zahvaljujući  izvrsnoj  suradnji osnovne škole, strukovne udruge i akademske zajednice neprekidno održava od 1993. godine,  te predstavlja središnje mjesto okupljanja najvrsnijih učenika osnovnih  škola.

Ove školske godine u rad škole uključeni su najvrsniji učenici od četvrtog  do osmog razreda osnovne škole. Predavači su nastavnici zaposleni u osnovnim  školama sa šireg prostora grada Osijeka, nastavnici s Učiteljskog fakulteta i Odjela za matematiku,  kao i studenti sveučilišnog nastavničkog studija matematike i informatike Odjela za matematku Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera  u  Osijeku

FOTOGALERIJA

[više]

20. ZIMSKA ŠKOLA MATEMATIKE

Autor: Ljubica SELAK ZELJKO, 11. 1. 2013. 11:29

otvorenje 20. Zimske škole matematike

Ponosni smo  na  dvadeset godina  Zimske škole matematike koja tako postaje plodonosna tradicija  u organizacijii OŠ „Mladost“ Osijek i  Udruge matematičara  Osijek.

20. Zimska škola je bila, svakako,  jubilarna, ali i  sadržajna.

Naime, održala se zahvaljujući  velikom entuzijazmu  vrsnih učitelja i profesora matematike, koji  su svojim predanim i kreativnim  radom podizali  razinu kvalitete  rada i popularizirali matematiku među učenicima osnovnih škola.

Zadovoljstvo nam je što smo tu radost zajedničkog uspjeha mogli podijeliti s našim sadašnjim, ali i umirovljenim nastavnicama  začetnicama Škole.

 

 

[više]

 


Zimska škola matematike

           ZIMSKA MATEMATIČKA ŠKOLA 1993. – 2013. GODINE

 

Zimska matematička škola, dvadeseta po redu, tradicija je Osnovne škole „Mladost“ Osijek.

Njezini pokretači znali su procijeniti da u osnovnim školama Grada ima izvrsnih učenika matematičara, ali i učitelja matematike koji su spremni ponuditi učenicima ne samo  sadržaje  za poticanje interesa prema matematici, već  i za produbljivanje  matematičkih  znanja .

Tu ideju prepoznali su ne samo učitelji u osnovnim školama Osijeka već i savjetnici matematike, Agencije za odgoj i obrazovanje – Podružnice Osijek,kao i čelni ljudi Odjela za matematiku Sveučilišta J.J. Strosmayera u Osijeku.

Svima njima odajemo priznanje i zahvalnost za do sada učinjeno.  

 

                                                                                                                                  Nikola Popović, profesor –

                                                                                                                                  ravnatelj OŠ „Mladost“ Osijek

 

 

 

 

 

18. godina rada Zimske škole matematike

u OŠ „Mladost“Osijek

Ljubica Selak-Zeljko

Jedinstvena, dugogodišnja tradicija rada, ono na što smo ponosni i po čemu smo prepoznati je i Zimska škola matematike koja se već 18 godina održava u našoj školi.

Entuzijazam, predanost poslu, hrabrost da možemo napraviti više i bolje za našu školu, okruženje u kojemu živimo i radimo, a iznad svega za naše učenike, izvorišta su ideje za osnivanjem Zimske škole matematike.

Tako je u siječnju 1993.g. u OŠ «Mladost» u suradnji s HMD – om,podružnica Osijek i tadašnjim predsjednikom HMD-a Radoslavom Galićem, a uz angažman sada već bivše učiteljice Branke Verkman i potporu ravnatelja Nikole Popovića osnovana Zimska matematička škola s ciljem popularizacije matematike.

Stalo nam je do naših učenika i želimo im pružiti maksimum mogućnosti kako bi razvili primjerene kompetencije i stekli znanja za uspješno nastavljanje školovanja.

Naša je škola je organizator i domaćin svih ovih godina, a od 2009. usko surađujemo i s Odjelom za matematiku u Osijeku gdje se jednim dijelom i realizira Zimska škola matematike.

U početcima rada bio je to program koji je tijekom zimskih praznika pružao ciljanoj skupini učenika, prvenstveno naprednim matematičarima sedmih i osmih razreda s područja grada Osijeka, mogućnost dodatne pripreme za natjecanja iz matematike. Međutim, s vremenom za aktivnost i program rada škole zanimanje su pokazali i oni učenici koji su uspješni u matematici, ali nisu uključeni u rad naprednih grupa. Stoga, ukazala se potreba prilagoditi teme i sadržaje takvoj strukturi učenika i na taj način obogatiti program rada Zimske škole.

Naši učitelji praktičari različitim pristupom u realizaciji sadržaja, adekvatnim metodama vođenja aktivnosti, raznovrsnim temama, te uvođenjem računala potiču kreativnost učenika.

Dva dana tijekom zimskih praznika u našoj školi održavaju se različite aktivnosti, predavanja, radionice iz područja osnovnoškolske matematike. Svih ovih godina u rad Zimske škole uključeni su učenici viših razreda osnovnih škola s područja grada Osijeka. Prvenstveno su to učenici sedmih i osmih razreda.

Cilj nam je:

- zanimljivim i izazovnim sadržajima popularizirati matematiku među učenicima osnovnoškolske dobi

- razviti interes za matematiku, ne samo učenika naprednih grupa sedmih i osmih razreda, već i onih drugih koji vole matematiku i žele nešto novo naučiti.

- produbiti i proširiti matematička znanja

- razvijati sposobnosti logičkoga  mišljenja, samostalnog učenja, ali i timskoga  rada pri rješavanju složenijih  matermatičkih  zadataka

-kreativnim pristupom i uporabom računala  u matematici razvijati znanja i kompetencije učenika na najvišoj razini.

 

Teme su iz područja geometrije, aritmetike i algebreosnovnoškolske matematike koje su dostupne, razumljive i zanimljive polaznicima u skladu s njihovim uzrastom i matematičkim predznanjem.

 

 

 

Naši su učitelji matematike aktivni članovi županijskih vijeća i s velikom predanošću sudjeluju u radu Zimske škole matematike, pripremaju raznovrsne sadržaje za učenike, polaznike škole.

U organizaciji rada, predavanjima i radionicama sudjelovao ih je znatan broj: Branka Verkman, Nada Braz, Luka Čeliković, Ivan Duh, Marija Aranđelović, Jozo Kvesić, Ilija Ilišević, Margita Pavleković, Ljiljana Popović, Vesna Podhorski, Anka Jurić, Blanka Lendić, Sanja Đurković, Josipa Trušćek, Kristina Vučić, Valentina Skelac, Rebeka Mikrut, Kristijan Sabo, Ljubica Selak-Zeljko, Brankica Majdiš, Mirjana Bagarić, Ana Novoselić, Ksenija Moguš, Klaudija Vukleić, Mislav Katalinić, Dubravka Perković, Anita Čorak, Ivana Hatrmann, Ljerka Jukić i Tanja Paris.

Tijekom ovih osamnaest godina u radu škole sudjelovalo je oko šesto učenika sedmih i osmih razreda osnovnih škola s područja grada Osijeka. Polaznici dolaze iz sljedećih škola: OŠ Antuna Mihanovića, OŠ «Dobriša Cesarić», OŠ «Mladost», OŠ Vladimira Becića, OŠ «Tin Ujević», OŠ Jagode Truhelke, OŠ Ivana Filipovića, Oš «Vijenac», Oš «Višnjevac», OŠ «Grigor Vitez», OŠ «Tenja», OŠ «Retfala», OŠ «Ljudevit Gaj».

Održano je oko sto pedeset sati osmišljenih i stručno vođenih aktivnosti, predavanja i radionica.

Naš rad popraćen je radijskim i televizijskim prilozima, člancima u lokalnim listovima, a u početku u biltenu „Matematička škola“, kasnije u Osječkom matematičkom listu, web stranicama naše škole, te promotivnim obavijesnim plakatima.

Učenici koji su sudjelovali u radu Zimske škole matematike pokazali su  izraziti interes za timski rad, suradnju, aktivnost tijekom predavanja i radionica.

Učitelj je više koordinator, a manje predavač. Učenici daju svoje prijedloge, iznose svoja mišljenja s ciljem poboljšanja kvalitete i dinamike rada.

Nakon dva dana Zimske škole učenici ispunjavaju evaluacijski listić na kojemu daju svoje sugestije u svezi organizacije rada, izbora tema, prijedloge za slijedeću školsku godinu i konačnu ocjenu realizacije Zimske škole matematike.

Evo nekoliko njihovih zapažanja:

 • Prijavila sam se jer mi je bilo zanimljivo prošle godine…
 • Želim biti uspješnija u matematici.
 • Prijavio sam se jer želim proširiti svoje znanje i da mi ne bude dosadno preko praznika.
 • Prijavila me nastavnica, a i nisam htjela zimske praznike provesti samo za računalom.
 • Ljubav prema matematici.
 • Željela sam se provesti s prijateljima i nešto novo naučiti.
 • Izbor tema je odličan i očekujte me i sljedeće godine.
 • Svidjela mi se organizacija ovakvog rada jer ide u razna polja matematike.
 • Bilo mi je zanimljivo.
 • U radu mi se najviše dopao pristup učitelja, njihova ljubaznost, ali i spremnost na komunikaciju .
 • Svidjele su mi se teme, a i voditelji su to odradili na zanimljiv način.
 • Najviše mi se svidio Pascalov trokut i mentalne igre jer razvijamo logiku.
 • Željela bih neke teme iz povijesti matematike.
 • Najviše mi se dopao rad sa šibicama
 • Zagonetke su mi se svidjele.
 • Htjela bih naučiti nešto o rimskim brojevima.
 • Predložio bih više rada na računalu.
 • Možemo raditi malo opširnije o statistici .
 • Općenito predlažem teme korisne za srednju školu.
 • Predložila bih povijest matematike i mozgalice.
 • U radu mi se najviše svidio pristup učitelja, njihova ljubaznost, ali i origami.
 • Predložio bih za sljedeću temu sudoku.
 • Jako mi se dopala konstrukcija broja Π, te rad na računalu.
 • Za sljedeće druženje predložila bih teme koje će nam pomoći da se bolje pripremimo za srednju školu.

Na Županijskim stručnim vijećima učitelja matematike, zajednički analiziramo prijedloge učenika i naravno prihvaćamo aktualne sadržaje primjerene njihovim kompetencijama. Visoka ocjena rada Zimske škole matematike koju su ove godine dali učenici, obogaćeni novim spoznajama, spremni na matematičke izazove nama učiteljima je poticaj da i dalje nastavimo dobru tradiciju.

Voditeljica Zimske matematičke škole:

Ljubica Selak-Zeljko, prof.

 

 RASPORED   KAKO NAS

    ZVONA      PRONAĆI 

   

 
ŠKOLSKA PREHRANA

      PROJEKT:  

   "Škole jednakih         mogućnosti 2"

  

 

Priloženi dokumenti:
Skole jednakih mogucnosti 2.pdf

 
PRODUŽENI BORAVAK
 
list OŠ "Mladost"

  

 
 

U subotu 11.11.2017. godine u 9:00 sati svečano je započeo s djelovanjem Centar izvrsnosti za podučje ZNANOST u našoj školi. 

 
KORISNI LINKOVI

   

   

   

   

   

   

   

   

 

 

 

 
 

   

 
SIGURNIJI INTERNET

    

 

    

 

 

         

 
 
 > Zimska škola matematike
CMS za škole logo
Osnovna škola "Mladost" Osijek / Sjenjak 7, HR-31000 Osijek / os-mladost-os.skole.hr / ured@os-mladost-os.skole.hr
preskoči na navigaciju