preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Mladost" Osijek

Vijesti

Obrazovanje za održivi planet - posjeti, susreti, terenska nastava i ljetni kamp održivog življenja

Autor: Nikolina Mandić Gregić, 5. 7. 2021.

Školska godina je završila, a učenici šestih i sedmih razreda ne odustaju od stjecanja novih znanja i vještina. U okviru projekta „Obrazovanje za održivi planet“ djelatnici Udruge Zeleni Osijek i  učiteljice Jasna Jakopović, Zorica Mohnacki, Jasna Rebrina, Nikolina Mandić Gregić  i Ljubica Selak-Zeljko organizirali su brojne zanimljive aktivnosti.

ALBUM

Učenici 7. b i 7. c razreda su 23.6. 2021.g. posjetili Vodovod Osijek i kroz stručno vodstvo zaposlenika upoznali se s tehnologijom pročišćavanja vode i važnosti vodnih resursa. Usprkos visokim temperaturama, susreli su se s komunalnim redarom Antom Milakovićem, i saznali koja je zadaća komunalnih redara, koji su najčešći problemi s kojima se susreću na terenu te kako ih rješavaju. Da su savjesni građani svoga grada i da vode brigu o čistoći okoliša, dokazali su tijekom radionice mapiranja nepropisno odloženog otpada u lokalnim dijelovima grada. Pronašli su divlja odlagališta, locirali ih na kartama i dobili informacije o načinu komuniciranja s komunalnim redarom ukoliko uoče probleme u okolišu.

Učenici šestih razreda su razvijali  vještine održivog življenja tijekom trodnevnog boravka u Eko-centru Zlatna Greda. Od 28. do 30. 6. 2021.g. učenici 6.a, b i c razreda u pratnji učiteljica uživali su u šetnji poučnom stazom, sudjelovali u radionici o poplavnim šumama i Kopačkom ritu, radili na didaktičkoj maketi i rješavali zadatke. Zajedno s učenicima partnerske škole iz Strizivojne sudjelovali su u izobrazbi na multimedijalnom sustavu  tijekom koje su imali organiziranu debatu o obnovljivim izvorima energije. Šetnjom po eko-centru razgovarali su o potrebi recikliranja i uporabe Sunca kao najvažnijeg  izvora energije na planetu. U poslijepodnevnim satima stjecali su izviđačke vještine podizanja i sklapanja šatora, vezanja čvorova i paljenja vatre bez šibica. Zabavili su se u brojnim timskim igrama; povlačenja užeta, štafete, bacanja potkovice i otimanja marame. Najzanimljiviji dio boravka u Zlatnoj Gredi bila im je mala škola veslanja tijekom koje su se otisnuli kanuima po kanalima poplavne šume.

Ljetni kamp održivog življenja  nije imao za svrhu samo usvajanje znanja i vještina o očuvanju prirode i njenih resursa, već je kod učenika izgrađivao pozitivne emocije i stajališta o okolišu. Spoznaje stečene otkrivanjem svijeta oko sebe i rješavanjem konkretnih problema u konkretnom okruženju ostat će našim učenicima kao trajno znanje o održivom življenju.
 

          POVEZNICA

 

          POVEZNICA

 

        POVEZNICA

 
list OŠ "Mladost"
 
PRODUŽENI BORAVAK
 

 
 

PODRŠKA UČENICIMA I RODITELJIMA

Dragi učenici i roditelji,
ukoliko u ovom periodu imate potrebu za dodatnim savjetima ili podrškom slobodno se obratite Stručnoj službi škole putem službenog maila:
 osmladost.strucnasluzba
@gmail.com
 
   Stručna služba škole
 

       VIJESTI

 
ŠKOLSKA PREHRANA

      PROJEKT:  

   "Škole jednakih         mogućnosti 2"

  

Priloženi dokumenti:
Skole jednakih mogucnosti 2.pdf

 
 

 

 RASPORED   KAKO NAS

   ZVONA      PRONAĆI ?

   

 

   

 
 
SIGURNIJI INTERNET

    

 

    

 

 

         

 

Upisi u Srednju školu za školsku godinu 2021./2022.

 
 > U školi Mladost...
CMS za škole logo
Osnovna škola "Mladost" Osijek / Sjenjak 7, HR-31000 Osijek / os-mladost-os.skole.hr / ured@os-mladost-os.skole.hr
preskoči na navigaciju